CAMINADA DELS HOSTALETS DE BALENYÀ

Distància recorreguda: 19,14 quilòmetres.
Desnivell acumulat pujant: 705 metres, baixant: 657 metres.
Altitud mínima: 535 metres, màxima: 725 metres.


Sortirem de la plaça de l'església de Sant Fruitós dels Hostalets de Balenyà:Sant Fruitóa dels Hostalets de BalenyàHostalets de Balenyà 2009De seguida passarem per el pont de:

MOLÍ DE L'ILLA

Molí de l'IllaMolí de l'IllaAnem cap a la banda de ponent, on hi trobem una bona part de la frondosa serralada que fa de barrera natural entre les comarques d'Osona i el Bages. Aquesta serralada està formada per un seguit de graus i cingles, com Puigsagordi, Puig Castellar i Roc Gros de la Guàrdia.

ROC GROS DE LA GUÀRDIA

Roc Gros de la GuàrdiaRoc Gros de la Guàrdia


EL GRAU DEL RACÓ

El Grau del RacóTot seguint el camí rodejats de camps ben verds arribarem a l'agregat de La Tria.

LA TRIA

La TriaLa TriaFinalment ens aturem per esmorzar al:

SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE L'AJUDA

Mare de Déu de l'AjudaMare de Déu de l'AjudaLa fita històrica, artística i fins i tot sentimental més important de tot el terme de Balenyà és l'església parroquial de Sant Fruitós de Baleny`pa, transformada o coneguda modernament com el santuari de la Mare de Déu de l'Ajuda.
En aquest santuari s'ha atresorat tot el passat del terme històric de Balenyà i es dreça com un monument en record i homenatge a tantes generacions de fills del terrer que hi foren batejats i que han barrejat les seves cendres amb les terres que l'envolten.
L'església és un petit joiell d'art on hi ha testimonis valuosos de l'època romànica (alguns murs de la nau), gòtica (bona part del campanar, aixecat al segle XV amb un pis gòtic), renaixentista (façana barrocorenaixentista del segle XVII), barroca i fins la més moderna, en les pintures que decoren el seu altar major.
Creu de terme del segle XVII.Creu de l'AjudaMare de Déu de l'AjudaMare de Déu de l'AjudaMare de Déu de l'AjudaLa Casa Nova del MuntanyàA partir d'aquí tindrem nous companys: la pluja i el vent:
PANTÀ GROS DE VALL-LLOSSERA

Pantà Gros de Vall-LlosseraPantà Gros de Vall-Llossera

PANTÀ DE DALT DE VALL-LLOSSERA

Pantà Gros de Vall-LlosseraPantà Gros de Vall-Llossera

PANTÀ VELL DE VALL-LLOSSERA

Pantà Vell de Vall-LlosseraPantà Vell de Vall-Llossera

UNS QUANTS REMULLATS I VENTATS

Hostalets de Balenyà 2009

2 comentaris :

Anònim ha dit...

quien es la agredada?q llovio mucho?je,je,je

Anònim ha dit...

oye el del aparato,te lo curras,lo q pasa es q cuando no voy yo,todo es llano,pero bueno me libre de la lluvia,un saludo a todos y a todas

 
Anar al principi