CAMINADA POPULAR DE TORRELLES DE LLOBREGAT


Trieu el mapa

Distància recorreguda: 11,02 quilòmetres.
Desnivell acumulat pujant: 665 metres, baixant: 663 metres.
Altitud mínima: 109 metres, màxima: 281 metres.

Sortim de la Plaça de l'Ajuntament presidida per l'església de Sant Martí.

Ajuntament de Torrelles de LlobregatEsglésia de Sant Martí

Arribem davant mateix de la masia de

CAN ROIG

Masia de Can RoigMasia de Can RoigCan Roig és una de les masies més antigues del municipi, data dels segles XVI-XVII i està situada just a l'entrada del poble, a mà dreta venint de Sant Vicenç dels Horts. L'edifici és d'estructura rectangular, amb planta i dos pisos, té una coberta a dos vessants i amb el carener paral·lel a la façana. El pis superior deuria ser una galeria de solana, oberta amb arquets de mig punt. El portal és adovellat, amb pedra rogenca,
igual que la llinda i els brancals de la finestra baixa. És curiós el rellotge de sol amb la inscripció: "jo sense sol i tu sense fe, no valem res".

La caminada comença a enfilar-se. El paisatge s'omple de camps plens de cirerers. A la nostra dreta i al fons del torrent de Can Valent, apareix la masia de Can Casanoves.

Can CasanovesTorrelles de Llobregat

BARRACA DE VINYA

Barraca de vinyaBarraca de vinyaTorrelles de Llobregat 2010Barraca de vinya

Descendim suaument, i desprès de travessar el torrent de Can Valent, començem la veritable pujada (sostinguda) passant pels boscos de Can Ràfols. Aquesta es la part assolellada i encara que el temps es ennuvolat s'hi està força bé. Arribem sota mateix del Turó de Can Riera on esmorzarem.

Torrelles de Llobregat 2010Torrelles de Llobregat 2010

Reemprenem la caminada tot baixant a buscar el torrent de Can Riera. Tenim al davant un fort pendent per una zona molt obaga i amb vegetació molt exuberant.

Torrelles de Llobregat 2010Torrelles de Llobregat 2010

Arribats a la llera del torrent, el camí el segueix paral·lel vers la seva capçalera. Aquesta pujada ens permet observar les espectaculars Penyes de Can Riera, important mur rocós format per pedres rogenques erosionades pel vent i l'aigua.

Penyes de Can RieraPenyes de Can Riera









Penyes de Can RieraCollet de Can Riera

Hem arribat al collet de Can Riera. Aquesta ruta té un al·licient afegit, doncs trepitjarem tres zones geològiques amb diferents tipus de roques: calcàries, conglomerats vermells i pissarres. Hem passat de trepitjar un terra calcari per trobar-nos ara amb un sòl argilós de marcat color rogenc.



Davant nostre tenim el mas de Can Riera.

CAN RIERA

Can RieraContinuem ara cap el coll de la Serra de Can Ros o de Can Valent. Passem a tocar de les runes de Can Valent i els seus camps d'ametllers i cirerers.

Can ValentTorrelles de Llobregat 2010

Deixem a l'esquerra el Turó de Mossèn Corbera i anem seguint la Serra de la Creu de Sant Pau. A la nostra dreta queda la Plana de Can Mas. El sòl a tornat a canviar i ara trepitgem pissarres molt laminades i terroses. En aquest tram es reflexa el mal que va fer les fortes ventades del gener del 2009. Una bona quantitat d'arbres abatuts ens dificultaran el pas del nostre recorregut.

Torrelles de LlobregatTorrelles de Llobregat 2010

Desprès d'un petit repetjó arribem al cementiri i a la Creu de Sant Pau.

Creu de Sant pauTorrelles de Llobregat 2010Agafem la Costa del Pedró i ens anem acostant al final del recorregut. Comencem a veure l'església de Sant Martí.

Església de Sant MartíTravessem la Plaça de l'Ajuntament i ens arribem al Parc de Can Sostres, on tindrà lloc el vermut i la recollida de premis.

Torrelles de Llobregat 2010Torrelles de Llobregat 2010

CAMINADA POPULAR DE SANT PAU (TORRELLES DE LLOBREGAT)

Torrelles de Llobregat 2010
 
Anar al principi