CAMINADA POPULAR DE BALSARENY

Distància recorreguda: 13,53 quilòmetres.
Desnivell acumulat pujant: 704 metres, baixant: 682 metres.
Altitud mínima: 326 metres, màxima: 506 metres.

Agradable caminada que ens han preparat els amics de Balsareny, trepitjant poca pista i molts corriols i viaranys a través de boscos esclarisats i força frescals. Com cada any ens porten a recórrer vells camins i ens preparen un abundós esmorzar de botifarra.

CASTELL DE BALSARENY

Castell de BalsarenyCastell de Balsareny








PLANTES RETOLADES

Plantes

SOBIRANA DE FERRANS

Sobirana de FerransLa Vall de Ferrans va constituir el primer nucli habitat de Balsareny. L'església parroquial de Sant Ramón, Sant Domènech o Santa Maria de Sobirana de Ferrans es documenta abans del 1154.

Sant Ramón de SobiranaSant Ramón de SobiranaJuan Díaz LeónJuan Díaz León
Sant Ramón de SobiranaSant Ramón de SobiranaSant Ramón de Sobirana


























EL COLLET DEL NADO

El Collet del NadoCreu del Serrat dels Morts
Passarem a prop d'aquesta casa, documentada a partir de l'any 1730 amb el nom de Casa Nova del Collet del Nado; potser deu el seu nom al seu fundador, el pare Bernat, a través del diminutiu Bernadó.

RUNES AL SERRAT DEL MORTS

sERRA lLARGAsERRA lLARGA

AMB L'AMIC JOSEP FERRER

Grup

BARRACA A LA SERRA LLARGA

BarracaLa silueta de la barraca emergint entre els conreus és una de les imatges més característiques del camp català. Les seves línies austeres i regulars, la pedra dels murs i la coberta vegetal que les corona, es confonen amb el paisatge com un element més. És una construcció de pedra seca, normalment de planta única (circular o rectangular), que es cobreix amb una volta de pedra. Solen ésser de dimensions reduïdes perquè el tipus de volta limita molt l'espai que s'ha de cobrir.
La pedra seca és una técnica constructiva que té com a material bàsic la pedra, utilitzada sense cap més element d'unió.

PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA

Església de Santa MariaL'església parroquial és documentada ja l'any 1009, i ha estat engrandida als segles XVII i XIX. S'hi pot admirar el Crist jacent, talla en fusta de Josep Cañas.

ELS CAMINAIRES

En aquesta resenya hi han fotografíes aportades pel company Juan Díaz León. A veure si s'anima més gent!!!!!
 
Anar al principi